Vrienden van Vinex D&B

Vrienden van, of ook wel onze suggesties qua HORECA in de regio Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern, staan hieronder (in willekeurige volgorde). Achter de naam van de locatie staat een score, welke tot stand is gekomen doordat de locaties hebben meegedaan aan één of meerdere tours. Als een locatie geen score heeft, heeft de locatie nog niet meegedaan aan een fietstour, maar betekent natuurlijk niet dat het geen aanrader is :). Klik op de naam op rechtstreeks op de webpagina van de locatie te komen. Staat jouw favoriet er nog niet bij? Laat het ons weten!

RESTAURANT DENGH

Vol trots kunnen we jullie mededelen dat, volgens Misset Horeca benoemde ‘beste terras van Utrecht’, Dengh, meedoet aan de Fietstour! Dengh is een super toffe locatie in het Maximápark waar je heerlijk kunt borrelen én dineren. Organiseer je een feest? Ook dat kan bij Dengh! Dengh heeft, op basis van 22 reviews, een gewogen gemiddelde van 4.4 op schaal van 5.


RESTAURANT VENSTER (RAUM)

Eten, drinken én dansen op het dak van de A2. Hoe dan? Ja, dat kan gewoon bij Venster, het restaurant bij RAUM. Deze toffe locatie is ideaal voor een hapje en een drankje. De enorm relaxte sfeer doet aan alsof je ergens in een beach club op Ibiza zit. Venster heeft, op basis van 6 reviews, een gewogen gemiddelde van 3 op schaal van 5.Buurten in de Bieb

Tja, wie kent het eigenlijk niet? Nog voor de opening kwamen veel mensen bij het zusje aan de overkant van het water, Buurten in de Fabriek. Ideale locatie in LRC met groot terras, vol in de zon. Geen zon? Binnen kun je ook heerlijk zitten. Buurten heeft, op basis van 12 reviews, een gewogen gemiddelde van 4.4 op schaal van 5.  

Wijn- & Eetbar Most

Wijn- en Eetbar Most heeft de grootste selectie geopende wijnen van Utrecht: meer dan 100! Wijn, borrel, diner & proeven: ervaar het allemaal bij Most, in hartje Leidsche Rijn Centrum. Genieten doe je zowel binnen als op het zonovergoten terras. Most heeft, op basis van 6 reviews, een gewogen gemiddelde van 3.5 op schaal van 5.  

Dorpskamer van Vleuten

Een van de nieuwe parels van Vleuten, waar je terecht kunt voor heerlijke koffie & mooie wijnen. Voor de lunch kun je hier ook prima terecht, voor diverse heerlijk huisgemaakte broodjes. Voor naast je wijntje hebben ze natuurlijk ook de perfecte bites. Hans en Petra verwelkomen je graag!  De Dorpskamer heeft, op basis van 12 reviews, een gewogen gemiddelde van 5 op schaal van 5.  

100% Real Greek

Écht Grieks eten (dus geen mixed grill…) in het hart van De Meern. Ilias en zijn team zitten vol passie, dat merk je in zowel hoe de keuken crew de gerechten weet te bereiden én de enthousiaste bediening. De Real Greek  heeft, op basis van 18 reviews, een gewogen gemiddelde van 4.4 op schaal van 5.  

‘t Wapen van Haarzuylen

Dit bourgondische restaurant in het hart van het mooie Haarzuilens kan natuurlijk niet ontbreken in ons vriendenboekje. Je kunt hier de gehele dag terecht, zowel binnen in het idyllisch ingerichte restaurant als op het grote terras vol in de zon.  ‘t Wapen heeft, op basis van 12 reviews, een gewogen gemiddelde van 4.8 op schaal van 5.  

Restaurant Hoge Weide

In het restaurant de Hoge Weide werken mensen met een verstandelijke beperking. Hun missie is deze mensen in hun kracht te zetten in het midden van de samenleving. Iedere dag werken zij hier met veel passie, enthousiasme en aandacht. Het restaurant bevind zich in een prachtige boerderij, met ruim terras. Je kunt hier elke dag terecht voor lunch, borrel en diner. De Hoge Weide heeft, op basis van 28 reviews, een gewogen gemiddelde van 4.7 op schaal van 5.  

Rare Jongens

In 2014 begonnen Rob en René restaurant Rare Jongens in hun omgebouwde schuur. Het is uitgegroeid tot een sfeervolle plek, waar gezelligheid en lekker eten & drinken hoog in het vaandel staan.’s Winters zit je huiselijk binnen en zomers strijk je neer op het heerlijke terras aan de Groenedijk en ontsnap je even aan je dagelijkse beslommeringen. Chef kok Ian maakt heerlijke gerechten voor je klaar. Je voelt je snel thuis! Ennuh, ze hebben hun eigen bier!

Maximus Brouwerij

Er zijn waarschijnlijk weinig mensen die deze trots van Leidsche Rijn niet kennen, maar toch een korte introductie. Deze brouwerij met tof café en heerlijk groot terras is gelegen in het hard van Leidsche Rijn. Natuurlijk ga je hier voor een biertje heen, maar ze hebben ook verdomd lekkere wijnen van  leidscherijnwijn.nl, dus werkelijk waar iedereen kan hier terecht! Maximus heeft, op basis van 16 reviews, een gewogen gemiddelde van 4.4 op schaal van 5.  

Brasserie De Brouwerij

De Brouwerij is gelegen in hartje Vleuten en sinds drie jaar onder andere in handen van Wiete. Wiete en zijn team weten wat perfecte gastvrijheid is en je kunt hier de gehele dag terecht, zowel binnen als buiten. Daarnaast beschikt De Brouwerij ook een sfeervolle bar, perfect voor een biertje of wijntje. Mocht het echt te laat worden, blijf je gewoon lekker slapen! Oh, de frietjes van hun naastgelegen frituur zijn ook heerlijk. De Brouwerij heeft, op basis van 6 reviews, een gewogen gemiddelde van 4.3 op schaal van 5.  

Winebar Kavos

Gelegen aan het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum met zowel binnen als buiten voldoende plek. Kavos is een combinatie van wijnbar en restaurant. De keuken is creatief en heeft als basis Grieks, maar door creativiteit van de chef eet je hier echt niet alleen de bekende gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van sushi met gyros? Overige staat dit niet op de kaart, dus even om vragen. Kavos heeft, op basis van 13 reviews, een gewogen gemiddelde van 4.4 op schaal van 5Café De Burcht

Aan het water in winkelcentrum Vleuterweide tref je De Burcht. Deze nieuwe hotspot is in september geopend en heeft menig hart al weten te veroveren. Jos en zijn team verwelkomen je graag van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. De diverse kaart zorgt dat iedereen hier prima kan eten, wij hebben zelf een sterke voorkeur voor de zelfgerookte ribbetjes. Om de woorden van onze deelnemers te quoten, ‘een nieuw pareltje in de Vinex’. De Burcht heeft, op basis van 16 reviews, een gewogen gemiddelde van 4.3 op schaal van 5